Καταγγελία της Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ για την προσπάθεια παρεμπόδισης συγκέντρωσης αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο και προβοκατόρικης επίθεσης σε μέλη της
Χθες, Τρίτη 13/1, πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, συγκέντρωση ενάντια στην απαγωγή του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο και της συζύγου του, την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και την έκφραση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στο Βενεζουελάνικο Λαό, μετά από πρωτοβουλία που πήραν κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, μεταξύ των οποίων και η Λαϊκή Ενότητα – ΑΑ. Η ΛΑΕ – ΑΑ έδωσε το παρόν, όπως και σε κάθε κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τον λαό της Βενεζουέλας, επιδιώκοντας να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός μαζικού και συνεπούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στους αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μικρής ομάδας προβοκατόρων, που παριστάνουν τους αναρχικούς, να προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης αλληλεγγύης, επιχειρώντας να παρεμποδίσουν την παρουσία του μπλοκ της ΛΑΕ – ΑΑ. Με γνώμονα την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, καταβλήθηκαν προσπάθειες εκτόνωσης από την ΛΑΕ – ΑΑ. Η στάση αυτών των ομάδων, δέκα ημέρες μετά την απαγωγή του Προέδρου της Βενεζουέλας και την ιμπεριαλιστική επέμβαση, σε μια καλεσμένη κινητοποίηση αλληλεγγύης στην πόλη, αναδεικνύει ότι η συνεπής, αντιιμπεριαλιστική στάση της ΛΑΕ – ΑΑ ενοχλεί. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει τα φιλοϊμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά αυτών των «ομάδων», την επαφή τους με το βαθύ κράτος και την προσπάθειά τους να επιτεθούν στο αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, τη στιγμή που η συζήτηση τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ, όσο και στην Ελλάδα, εντείνεται γύρω από τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη βαθύτερη εμπλοκή στους νατοϊκούς σχεδιασμούς. Η ΛΑΕ – ΑΑ θα συνεχίσει να συμβάλλει, αταλάντευτα, σε πολιτικές πρωτοβουλίες, συντονισμούς και αγωνιστικές κινήσεις απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς, για τη συγκρότηση του αναγκαίου, αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος.
Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων της αριστεράς και του κινήματος, που από κοινού με την ΛΑΕ – ΑΑ πήραν την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγής της συγκέντρωσης, να καταγγείλουν αυτά τα περιστατικά και να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία.