Συναντήθηκε σήμερα στην Καβάλα ο Δημήτρης Στρατούλης, Γραμματέας ΛΑΕ-ΑΑ και στέλεχος της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας ενάντια στην αποθήκευση CO2 στον Πρίνο.
Ο Δημήτρης Στρατούλης στο τέλος της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντηθήκαμε σήμερα ως αντιπροσωπεία της ΛΑΕ-ΑΑ και της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με την επιτροπή ενάντια στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα CO2 στον κόλπο της Καβάλας.
Εκδηλώσαμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους αγώνες που κάνει η επιτροπή, μαζί με αντίστοιχη επιτροπή των κατοίκων και του δήμου της Θάσου, για να αποτρέψει αυτό το φαραωνικό έργο, το οποίο είναι καταστροφικό για το περιβάλλον. Θα είναι καταστροφικό για την υγεία των κατοίκων σε ενδεχόμενο ατύχημα και ενδεχομένως και για την ίδια τη ζωή τους και θα είναι πάρα πολύ βλαπτικό για την ανάπτυξη της περιοχής με σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό την αλιεία και άλλες δραστηριότητες.
Στηρίζουμε αυτόν τον πολύ δύσκολο αλλά ενωτικό, μαχητικό και μαζικό μέχρι σήμερα, στις κινητοποίησης που έχουν που έχουν γίνει που έχει απέναντί του όχι μόνο την Energian – την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία – που προωθεί την αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα στην περιοχή, αλλά έχει και τη στήριξη σε αυτή την καταστροφική επένδυση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ανοχή και τη σιωπή πολλών από τις τοπικές αρχές.
Εάν κρατήσουν την ενότητα τους οι κάτοικοι της περιοχής ή φορείς που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία μπορεί πραγματικά να έχουν και στο συγκεκριμένο ζήτημα μία μεγάλη νίκη.»
Το Γραφείο Τύπου 22.5.2025