Φτάνει.
Από την Παρασκευή το απόγευμα, η φωτιά που ξεκίνησε στην Βοιωτία, καίει ασταμάτητα μέσα στην Αττική. Τρεις μέρες, φτάνοντας τώρα έξω από τα Μέγαρα. Δύο μέλη πληρώματος, ένας Έλληνας κι ένας Ρουμάνος, σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα που πάλευαν με τις φλόγες.
Είμαστε δίπλα στις οικογένειές τους και τους συναδέλφους τους.
Το μοντέλο Μητσοτάκη είναι η εκκένωση μέσω του 112 και οι ακριβές μισθώσεις εναέριων μέσων χωρίς αντιπυρικές ζώνες, χωρίς δασική διαχείριση, χωρίς δυνατότητα η Πυροσβεστική να μπορεί να πλησιάζει στα δάση, που μένουν χωρίς έργα όλον το χειμώνα. Ακόμα και εναέρια μέσα που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει τα προηγούμενα χρόνια, όπως τα ρωσικά Beriev, αποκλείονται ως επιλογές, επειδή ο Μητσοτάκης πρωταγωνιστεί στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Το μοντέλο Μητσοτάκη χρεοκόπησε ξανά. Αυτή τη φορά με ανθρώπινο κόστος, που προστίθεται στους 3 ακόμα πυροσβέστες, που πέθαναν τις προηγούμενες μέρες σε Ρέθυμνο και Γύθειο. Η χώρα έχει κυβέρνηση και βλέπουμε το έργο της, με το πιο τραγικό τρόπο.
Χρειάζεται αντιπολίτευση που δεν θα περιορίζεται στην κριτική όταν συμβαίνουν οι τραγωδίες, αλλά θα διεκδικεί άλλη πολιτική πρόληψης και πολιτικής προστασίας. Αυτή η αντιπολίτευση πρέπει να ξαναστηθεί μέσα στην κοινωνία.
Το Γραφείο Τύπου 3.8.2026