Πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.), Γιάννη Δούκα, Δέσποινα Σπανού και Δημήτρη Στρατούλη και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Χρήστο Παπαδέα και Γιώργο Χαρίση, παραβρέθηκε σήμερα στην Παναττική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.
Η ΛΑ.Ε. χαιρετίζει τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων και στηρίζει ολόψυχα τους αγώνες τους ενάντια στις παλιές και νέες μνημονιακές επιθέσεις, στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας μνημονιακές πολιτικές, μείωσαν δραστικά τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Δεν άφησαν καμία κατηγορία συνταξιούχων χωρίς μείωση όπως ψευδώς ισχυρίζονται για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Συγκεκριμένα, οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν όλοι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τη 13η και 14η σύνταξη και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόπηκε από εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους ακόμη και το ΕΚΑΣ. Οι σημερινές αποφάσεις για επιστροφή των παράνομων κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ είναι κουτσουρεμένη και οι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν πίσω όλα τα ποσά που παράνομα τους παρακρατήθηκαν ενώ η σημερινή κυβέρνηση προχωράει σε νέες παρανομίες υπερβαίνοντας ακόμη και το δικό της νόμο το νόμο Κατρούγκαλου.
Η ΛΑ.Ε. καλεί τις συνταξιουχικές οργανώσεις να συνεχίζουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν σε συντονισμό τους με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες επιστήμονες και αγρότες, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο ξεσηκωμού ικανό να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές.
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ
23/11/2017