Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ
Με ένα απλό διαβιβαστικό, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου γνωστοποίησε στα μέλη του την (αναμενόμενη) γνωμάτευση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ-Θ, ότι: «ουδεμία συνέπεια προκύπτει από την δικαστική απόφαση που αφορά τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Κόμματος «Λαϊκός Συναγερμός – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», για τα μέλη της περιφερειακής παράταξης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ», τα οποία, όπως αναφέρει το προαναφερόμενο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, «κατά δήλωσή τους», συνδέονται με αυτό».
Δε μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος, ως όφειλε, αν προτίθεται να θέσει το ζήτημα στο Π.Σ., προκειμένου να συζητηθεί και να παρθεί πολιτική απόφαση για αποπομπή των εκλεγμένων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ή αν θα «στρίψει δια του αρραβώνος», κλείνοντας το φλέγον αυτό ζήτημα με τη διαβίβαση της γνωμάτευσης στα μέλη του Π.Σ.
Προφανώς, όταν θέταμε το ζήτημα της αποπομπής των εκλεγμένων με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ από το Π.Σ. και τις επιτροπές του, γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχει η σχετική νομοθεσία, η οποία να προβλέπει για τις περιπτώσεις αυτοδιοικητικών και άλλων αιρετών μελών κομμάτων, τα οποία με δικαστική απόφαση χαρακτηρίζονται εγκληματικές οργανώσεις.
Γι αυτό ακριβώς, είπαμε, πως απαιτεί τόλμη από την πλειοψηφούσα παράταξη η αντιμετώπιση του φασισμού. Όπως τόλμη έδειξαν, όσοι αυτά τα χρόνια αγωνίζονται ενάντια στην εκκόλαψη του φιδιού, ενάντια στις ενέργειες της Χ.Α., στήριξαν την οικογένεια του Φύσσα και τα άλλα θύματα των επιθέσεων στα δικαστήρια, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος.
Η απόφαση της αποπομπής, στη συγκεκριμένη συγκυρία, λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου, δε μπορεί παρά να είναι πολιτική, όπως βαθιά πολιτικό είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης του φασισμού.
Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να αποφασίσει, αφού φέρει ΑΜΕΣΑ το θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη ο κ. Περιφερειάρχης, την αποπομπή από το Π.Σ. και τις Επιτροπές του, όλων των μελών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι ο κ. Χρυσομάλλης ήταν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χ.Α.
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με τη μια ψήφο που διαθέτει, της κας Χαραλαμπίδου, αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, και ζητά να τεθεί άμεσα το θέμα στο Π.Σ., στο οποίο και θα υπερψηφίσει την αποπομπή. Ελπίζουμε να το κάνει και η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα, στην οποία ο λαός της Κ. Μακεδονίας έδωσε το 62%, καθιστώντας την απόλυτα πλειοψηφούσα.
Η απόφαση αυτή του Π.Σ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και ανάλογες αποφάσεις και άλλων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εφόσον αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορούν να ασκήσουν πίεση προς κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία έχει την ευθύνη να νομοθετήσει σχετικά, πράγμα που όφειλε να έχει ήδη κάνει.