Του Κώστα Ήσυχου.
Στις 21/5/15 σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και βρισκόμενος στις ΗΠΑ σε επίσημη επίσκεψη, ο τότε και σήμερα Υπουργός Άμυνας κ. Π. Καμμένος είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα δημιουργίας Αμερικανικό-νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο. Λίγες μέρες μετά απάντησα σε συνέντευξη μου στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας (26/5/15) ότι και τέτοιο δεν συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξοστρακίζοντας την ανάγκη οποιασδήποτε επέκτασης αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.
Σήμερα ο κ. Καμμένος επανέρχεται με την ίδια πρόταση για την Κάρπαθο αλλά και με πιο «αναβαθμισμένη επιχειρηματολογία», στην ανάγκη ενός ισχυρού «αμυντικού βαλκανικού άξονα» που θα αντιμετωπίσει τον «Ρωσικό παράγοντα».
Είπε ο κ. Καμμένος κάτι που δεν είχαμε ξανακούσει;
Η είσοδος στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ με όχημα την Συμφωνία των Πρεσπών δεν εντάσσεται στην μιλιταριστική και γεωπολιτική στρατηγική των ΗΠΑ στη περιοχή σε στεγανοποιημένο Βαλκάνια;
H σημερινή κυβέρνηση με την συνεχή στρατιωτική αναβάθμιση της Αμερικάνικης Βάσης της Σούδας δεν εξυπηρετεί τις Αμερικανικές επιδιώξεις ;
Η υλοποίηση της συμφωνίας Τσίπρα -Τραμπ πέρυσι στην Ουάσιγκτον για κατασκευή σταθμού υγροποίησης αμερικανικού φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη (ανάμεσα σε άλλες απόρρητες στρατιωτικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ) με την ταυτόχρονη δημιουργία αμερικανικής βάσης ελικοπτέρων δεν αποτελεί υλοποίηση της ψυχροπολεμικής αμερικανικής στρατιώτης στην ευρύτερη περιοχή;
Η δημιουργία βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Λάρισα από τις ΗΠΑ δεν δημιουργεί νέα τετελεσμένα στην περιοχή μας;
Η έκπληξη του προέδρου της Βουλής για τα λεγόμενα του κ. Καμμένου, όσο να θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η σημερινή κυβέρνηση καταγράφεται στην νεότερη Ελληνική ιστορία ως πιο φιλο-αμερικανική, δεν κατάφερε να στοιχειοθετήσει το επιχείρημα του ότι η σημερινή κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να μετατρέψουν την α Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο που θα έχει υψηλή ιεραρχία στις στρατιωτικές τους επιδιώξεις στα Βαλκάνια, την Μαύρη θάλασσα, την Νότια και κεντρική Ρωσία, την Μέση Ανατολή, την βόρεια Αφρική. Ένα δόγμα που εντάσσει την χώρα μας στο «μάτι του κυκλώνα». Η σημερινή κυβέρνηση ούτε το υπόλοιπο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ δεν πρόκειται να αντιπαρατεθούν μεταξύ σε αυτά τα ζητήματα. Ίσα ίσα θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια δύναμη μπορεί να εξυπηρετήσει τα αμερικανικά και ισραηλινά γεωπολιτικά, ενεργειακά και στρατιωτικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.
Σε όλους εμάς απομένει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα σύνθετο πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον που θα στοχεύει να κερδίσουμε την λαϊκή, εθνική κυριαρχία μας και την προοπτική για προοδευτικούς δρόμους που θα έχουν ταξικό πρόσημο προς όφελος όλων εκείνων που σήμερα γνωρίζουν και ξέρουν. Για όλους εκείνους που περιμένουν από την αριστερά να γιγαντωθεί και να ανατρέψει ότι πιο επικίνδυνο έχει αντιμετωπίσει η πατρίδα μας και ο λαός μας μετά το αμερικανόδουλο μετεμφυλιακό κράτος.